DIETETIKUSOKNAK 7. – ÖSSZEFOGLALÓ: HOGYAN SEGÍTI AZ ALSAD A DIETETIKUS NAPI MUNKÁJÁT

„Miért jó, ha a dietetikus egy összetett szoftvert használ napi munkájához?” A válasz nem túl bonyolult: az ALSAD automatizálja az ismétlődő feladatokat, és egyszerűsít olyan aprólékos, nagy figyelmet igénylő részleteket, amelyek korábban órák munkáját igényelték, miközben egy biztonságos digitális csatornán keresztül folyamatos támogatást lehet vele nyújtani a pácienseknek. Ha az előnyöket csoportosítjuk, az ALSAD egyesíti a digitalizáció, a virtuális orvos-beteg találkozás, és az egyedi ajánló-és monitorozási lehetőségek előnyeit.

A digitális transzformáció előnyei

  • Minden alapadat kereshető, rendszerezhető, bővíthető és egymással összefüggésbe hozható: alapanyag-adatbázisok, labor-adatbázis, receptek, tápanyag-táblázatok
  • Digitális ételreceptek és menü-konfigurációk, folyamatosan bővíthető vagy módosítható étellistával, amelynek elemei szabadon kombinálhatóak
  • Digitálisan követhető páciens-adatok: pácienslista, személyes adatok és mért értékek, okoseszköz-adatok egy helyen, valós időben
  • Adatelemzések: összefüggések megmutatása, mért értékek trendjei, idősoros adatok elemzése és referencia-adatokkal való összehasonlítása

A virtualizáció előnyei

  • Diétás célok meghatározásához és személyes diétabeállításhoz nem szükséges személyes találkozó.
  • A páciens adatai megbízhatóan rendelkezésre állnak egy helyen, illetve digitális eszközökkel követhetőek (mozgás, testsúly, vércukor-vagy vérnyomás-adatok)
  • Távolról követhető a páciens étrendje és életmódja
  • Távolról személyre szabható tanácsadási elemek és tartalmak biztonságos eljuttatása a felhasználóknak
  • A „virtuális páciens” funkcióval rugalmasan modellezhetők az egyedi élethelyzetek, állapotok

Az ALSAD ajánlórendszerének, monitorozási lehetőségeinek és algoritmusának előnyei

  • Automatikus szűrés a mintaétrendek, diéták közt egyéni diétás célok alapján
  • Automatikus étrend-ajánlások napi és heti menütervezéshez
  • Gyors menü-konfigurálási lehetőségek, automatikus limitfigyeléssel és allergén-figyeléssel
  • Részletes tápanyag és kalóriatartalom-kimutatás minden egyes ételféleségnél
  • Automatikus tartalom-ajánlás a páciens egyedi állapotának függvényében
  • Automatikus összesítések és elemzések a páciens aktuális vagy múltbéli állapotáról
  • Az étrend, az életmód, a rendszeres tevékenységek összefüggéseinek feltárása, amelyek a páciens állapotát befolyásolják

Simonová Erika dietetikus

2022.05.10.

Share This